NIEUW SPONSORCONTRACT VOOR EHBO-VERENIGING HEERDE

Afgelopen week ondertekenden secretaris Reinie van de Streek van EHBO-vereniging Heerde en apotheker Ruud Timmerman een nieuw driejarig sponsorcontract.
Daarin is een geheel nieuwe weg ingeslagen. Apotheek Heerde kwam met de suggestie om actiever het maatschappelijk belang te ondersteunen, door diverse verenigingen de mogelijkheid te geven een aantal van hun leden/vrijwilligers een reanimatie-opleiding te laten volgen. Het gaat om ca. 24 personen uit verschillende gelederen op jaarbasis, die hiervan gratis gebruik mogen maken. Dit kan de desbetreffende vereniging of club een betere basis geven in kennis om te handelen bij een levensbedreigende situatie. In de loop van deze 3 jaren zullen dus rond de 75 personen in de Gemeente Heerde kennis krijgen van reanimatie en bediening van de AED, dankzij dit mooie initiatief van Ruud Timmerman. Dit kan voor de hele gemeenschap een rol van belang zijn in een noodsituatie.
De EHBO-vereniging heeft er ontzettend veel zin in om deze cursus te gaan verzorgen en hoopt dat meerdere mensen bewust worden dat kennis van 1e hulp bij een ongeval, een verschil kan maken voor de hulpvrager. Dat kan in een thuissituatie, of op het werk of school, gewoon op straat of binnen de vereniging zijn.

Bent u ook geïnteresseerd in wat de EHBO-vereniging aan opleidingen heeft te bieden? Klik dan op Cursussen op deze website.

REANIMATIE CURSUS

Op 24 maart 2022 staat een REANIMATIE CURSUS gepland. Interesse? Meld je aan!

8 april Help de EHBO vereniging helpen.

Zoals zoveel verenigingen hebben wij als EHBO ook problemen met het rond breien van de financiën. Vandaar dat wij een actie zijn gestart. Voor slechts € 6,= kunt u een heuptasje kopen met daarin: een reddingsdeken goud / zilver, wondsnelverband met kompres, live saving mondstuk tbv beademing, 4 ontsmettingsdoekjes en 20 wondpleisters in diverse maten. Dit tasje is altijd handig om bij te hebben. Voor verdere informatie en of bestelling mail naar info@ehbo-heerde.nl

20 maart Gevraagd nieuwe bestuursleden

Het bestuur van de EHBO vereniging Heerde is dringend op zoek naar 2 bestuursleden, te weten een voorzitter en een algemeen bestuurslid. Wat het bestuur zoekt in een voorzitter is het volgende: – Enthousiasme voor EHBO; – Visitekaartje van onze vereniging; – Contacten aangaan en onderhouden, netwerken; – Overzicht houden, regie voeren, knopen doorhakken, taken delegeren binnen het bestuur. – Op de hoogte zijn van wat er zoal speelt in het veld en de samenleving en hierop anticiperen; – Buiten de kaders denken. Herkent u uzelf of iemand anders hierin? Of hebt u nog vragen? Dan zien wij uw reactie graag voor 24 april a.s. tegemoet middels een mailtje naar info@ehboheerde.nl. Het mooiste scenario is dat iemand vanuit de vereniging zich aangesproken voelt en de rol van voorzitter op zich wil nemen. Maar wat ons betreft kan dit ook iemand van buiten de vereniging zijn.. Misschien is het voor u nu wel het moment om nieuwe activiteiten op te pakken en loopt u warm voor een functie als algemeen bestuurslid… Er zijn diverse, leuke taken om op te pakken en in overleg is er veel mogelijk. Enthousiasme, betrokkenheid, een kritische houding, maar ook denken in mogelijkheden zijn gewaardeerde eigenschappen. Ziet u het zitten om op deze manier een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de gemeente Heerde, dan zien wij uw reactie graag tegemoet via info@ehbo-heerde.nl

3 februari Covid19 maatregelen

Helaas hebben wij als bestuur moeten besluiten om alle lessen t/m augustus te cancelen. Mocht het zo zijn dat er versneld verlichting komt van de maatregelen door de overheid, dan zullen wij dit opnieuw bekijken. Voor allen geldt dat dit geen consequenties heeft voor diploma of certificaat. wij hopen op jullie begrip en hopen jullie in het nieuwe seizoen weer te mogen begroeten.

27 juli 2020 Nieuwe materialen dankzij giften
 

Wij waarderen de inzet van onze evenementenvrijwilligers en vinden het belangrijk dat zij goed toegerust zijn op het moment dat zij bij evenementen in functie zijn. Al een paar jaar was er de wens dat er een tent aangeschaft zou worden om een beschutte plek te hebben waarin mensen behandeld kunnen worden. Dat hebben wij nu kunnen realiseren dankzij de Egberdina Wilhelmina Langenbergstichting, de Familie H. Matenstichting en de Jan Nienhuis Vereniging. Tevens hebben wij ook een beachflag, jassen en een voorraadkast aangeschaft.

De eerste evenementen staan weer gepland, wij zijn er klaar voor en kijken daar naar uit!

 
 
18 oktober 2019: Nieuwe portofoons voor EHBO vereniging

EHBO vereniging Heerde heeft van de jaarlijkse sponsorbijdrage van Apotheek Heerde drie professionele portofoons aangeschaft. Afgelopen week zijn de portofoons officieel in gebruik genomen. Als eerste kreeg apotheker Ruud Timmerman van voorzitter Fred Kool en bestuurslid Lorenzo Soer van EHBO Vereniging Heerde uitleg over de mogelijkheden van de portofoons. Beide mannen zijn blij met de portofoons. Kool: ‘Er worden steeds meer eisen gesteld aan EHBO verenigingen. Bij evenementen is het bijvoorbeeld een vereiste dat de aanwezige EHBO’ers beschikken over goede en moderne communicatiemiddelen.’

EHBO vereniging Heerde ging bij de aanschaf van de portofoons niet over één nacht ijs. Kool: ‘We hebben ons uitgebreid laten adviseren door portofoon-specialist SMELT Europe uit  Zwolle. Hij heeft ons geadviseerd welke portofoons en hulpmiddelen voor ons het meest geschikt zijn.’ Met de nieuwe portofoons kunnen de EHBO vrijwilligers niet alleen onderling communiceren maar staan ze tijdens een evenement ook in direct contact met de organisatie en andere aanwezige hulpdiensten zoals de beveiliging en/of verkeersregelaars. Soer: ‘Wij kunnen hierdoor nog beter en sneller onze EHBO taken uitvoeren.’

EHBO Vereniging Heerde en Apotheek Heerde zijn geen onbekenden voor elkaar. Soer: ‘Ruud sponsort ons al jaren. Onder meer met verbandmaterialen voor de jeugd EHBO opleidingen voor de groepen 7 & 8 van de basisscholen in Heerde en Veessen en het geven van gastlessen.’

Kijk voor meer informatie over EHBO vereniging Heerde, het volgen van EHBO trainingen en het aanvragen van EHBO ondersteuning tijdens evenementen op www.ehbo-heerde.nl.

Foto: V.l.n.r. Lorenzo Soer, Fred Kool en Ruud Timmerman
 
 
 
 
12 september 2019: jubilarissen
 
Tijdens de Algemene ledenvergadering van 11 september zijn Sipke Oenema 40 jaar lid en George Landman 25 jaar lid onderscheiden. Zij hebben van Mary-Ann Borggreve van het districtsbestuur KNV EHBO Gelderland namens de KNV EHBO de dr. C.B. Tilanusonderscheiding gekregen voor de bijzondere verdiensten binnen de vereniging. De heer Landman ontving de zilveren draagpenning en de heer Oenema de zilveren medaille.
 
 
 
26 juni 2019: alle 9 deelnemers aan het examen EHBO geslaagd!
 
Na vele inspanningen hebben de examinatoren van het Oranje Kruis alle kandidaten met GESLAAGD mogen beoordelen! Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 11-9-2019 zullen zij hun diploma in ontvangst nemen.
 
 
6 maart 2019: de opleiding EHBO gaat bijna van start
 
Volgende week start de opleiding EHBO. Er is nog plek, dus meldt u aan en leer wat u moet doen als er wat in uw omgeving gebeurd!
Doet u mee?
We zien uw inschrijving graag tegemoet via dit inschrijfformulier.
 
 
5 maart 2019:
 
Doet u ook mee? Meldt u zich aan via dit inschrijfformulier.
 
 
 
28 februari 2019: weer 6 mensen opgeleid in reanimatie en AED gebruik
 
Gisteravond zijn er weer 6 mensen opgeleid in het reanimeren en weten hierbij de AED te gebruiken. Tezamen met de groep die op 22 januari de opleiding hebben gedaan is Heerde wederom een stukje veiliger geworden. Hier dragen wij graag aan mee! Wilt u ook leren reanimeren? Dat kan!
 
 
3 januari 2019: opleiding reanimatie gaat van start: inschrijving nog mogelijk!
 
Op dinsdag 22 januari 2019 start de opleiding reanimatie. Hier is nog een enkele plek voor een deelnemer.
Ook op dinsdag 5 maart 2019  zal een opleiding reanimatie plaatsvinden. U kunt zich nog aanmelden!
Inschrijven kan via het Inschrijfformulier.