27 juli 2020 Nieuwe materialen dankzij giften

Wij waarderen de inzet van onze evenementenvrijwilligers en vinden het belangrijk dat zij goed toegerust zijn op het moment dat zij bij evenementen in functie zijn. Al een paar jaar was er de wens dat er een tent aangeschaft zou worden om een beschutte plek te hebben waarin mensen behandeld kunnen worden. Dat hebben wij nu kunnen realiseren dankzij de Egberdina Wilhelmina Langenbergstichting, de Familie H. Matenstichting en de Jan Nienhuis Vereniging. Tevens hebben wij ook een beachflag, jassen en een voorraadkast aangeschaft.

De eerste evenementen staan weer gepland, wij zijn er klaar voor en kijken daar naar uit!

18 oktober 2019: Nieuwe portofoons voor EHBO vereniging

EHBO vereniging Heerde heeft van de jaarlijkse sponsorbijdrage van Apotheek Heerde drie professionele portofoons aangeschaft. Afgelopen week zijn de portofoons officieel in gebruik genomen. Als eerste kreeg apotheker Ruud Timmerman van voorzitter Fred Kool en bestuurslid Lorenzo Soer van EHBO Vereniging Heerde uitleg over de mogelijkheden van de portofoons. Beide mannen zijn blij met de portofoons. Kool: ‘Er worden steeds meer eisen gesteld aan EHBO verenigingen. Bij evenementen is het bijvoorbeeld een vereiste dat de aanwezige EHBO’ers beschikken over goede en moderne communicatiemiddelen.’

EHBO vereniging Heerde ging bij de aanschaf van de portofoons niet over één nacht ijs. Kool: ‘We hebben ons uitgebreid laten adviseren door portofoon-specialist SMELT Europe uit  Zwolle. Hij heeft ons geadviseerd welke portofoons en hulpmiddelen voor ons het meest geschikt zijn.’ Met de nieuwe portofoons kunnen de EHBO vrijwilligers niet alleen onderling communiceren maar staan ze tijdens een evenement ook in direct contact met de organisatie en andere aanwezige hulpdiensten zoals de beveiliging en/of verkeersregelaars. Soer: ‘Wij kunnen hierdoor nog beter en sneller onze EHBO taken uitvoeren.’

EHBO Vereniging Heerde en Apotheek Heerde zijn geen onbekenden voor elkaar. Soer: ‘Ruud sponsort ons al jaren. Onder meer met verbandmaterialen voor de jeugd EHBO opleidingen voor de groepen 7 & 8 van de basisscholen in Heerde en Veessen en het geven van gastlessen.’

Kijk voor meer informatie over EHBO vereniging Heerde, het volgen van EHBO trainingen en het aanvragen van EHBO ondersteuning tijdens evenementen op www.ehbo-heerde.nl.

Foto: V.l.n.r. Lorenzo Soer, Fred Kool en Ruud Timmerman
12 september 2019: jubilarissen
Tijdens de Algemene ledenvergadering van 11 september zijn Sipke Oenema 40 jaar lid en George Landman 25 jaar lid onderscheiden. Zij hebben van Mary-Ann Borggreve van het districtsbestuur KNV EHBO Gelderland namens de KNV EHBO de dr. C.B. Tilanusonderscheiding gekregen voor de bijzondere verdiensten binnen de vereniging. De heer Landman ontving de zilveren draagpenning en de heer Oenema de zilveren medaille.
26 juni 2019: alle 9 deelnemers aan het examen EHBO geslaagd!
Na vele inspanningen hebben de examinatoren van het Oranje Kruis alle kandidaten met GESLAAGD mogen beoordelen! Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 11-9-2019 zullen zij hun diploma in ontvangst nemen.
6 maart 2019: de opleiding EHBO gaat bijna van start
Volgende week start de opleiding EHBO. Er is nog plek, dus meldt u aan en leer wat u moet doen als er wat in uw omgeving gebeurd!
Doet u mee?
We zien uw inschrijving graag tegemoet via dit inschrijfformulier.
5 maart 2019:
Doet u ook mee? Meldt u zich aan via dit inschrijfformulier.
28 februari 2019: weer 6 mensen opgeleid in reanimatie en AED gebruik
Gisteravond zijn er weer 6 mensen opgeleid in het reanimeren en weten hierbij de AED te gebruiken. Tezamen met de groep die op 22 januari de opleiding hebben gedaan is Heerde wederom een stukje veiliger geworden. Hier dragen wij graag aan mee! Wilt u ook leren reanimeren? Dat kan!
3 januari 2019: opleiding reanimatie gaat van start: inschrijving nog mogelijk!
Op dinsdag 22 januari 2019 start de opleiding reanimatie. Hier is nog een enkele plek voor een deelnemer.
Ook op dinsdag 5 maart 2019  zal een opleiding reanimatie plaatsvinden. U kunt zich nog aanmelden!
Inschrijven kan via het Inschrijfformulier.